Oldalak

2012. február 29.

Mecsek krémes házilag

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej
  • 6-8 ek xilit

tetejére csokimáz

A leveles tésztát felengedjük, 4 felé osztjuk és nagyon vékonyra, kb 30*30 cm-re kinyújtjuk. Lehet olyat is kapni, ami már eleve lapokból áll, azzal könnyebb dolgunk lesz. 200 fokon egyenként sütőpapíron megsütjük, közben elkészítjük a pudingot. 5 dl tejjel készítünk el 1 csomag pudingot, tetszés szerint xilittel édesítjük. (1 pudinghoz kb 2-3 ek xilitet adunk) 1 lapra 1 csomag pudingporból készült krémet kenünk még melegen. Erre jön még 1 tészta, majd a meleg csokipuding. Aztán még 1 réteg tészta és 1 réteg meleg vanília krém, végül az utolsó tésztára is rákerül, majd a csokimáz.



A csokimázat találomra szoktam elkészíteni, én daráltam xilitet (kb 15-20 dkg-ot), kakaóporral (kb 3-4 ek), pici vízzel és egy darabka margarinnal főztem 5-10 percig.

Késő este készítettem, másnap reggel szépen lehetett szeletelni. Megtévesztésig hasonlít az íze az eredeti Mecsek krémeshez:) A férjem gyomra annyira nem bírja a xilitet, így több maradt nekem és a gyerekeknek. Csak úgy tömték magukba! Én is...:)))

2012. február 28.

Lengyel Györgyi - Kalocsai virágok

Vasárnap rendeltem az interneten ezt a nagyszerű könyvet, 1500 Ft volt egy antikváriumban. Ma meg is hozta a postás, aminek nagyon örültem. Kár, hogy tanulnom kell...szívesebben lapozgatom, mint az anatómia atlaszt. Viszont pénteken zh-t írok, úgyhogy addig ki kell bírnom, hogy nem veszek hímzőfonalat. Már alig várom, hogy hímezhessek, ki is néztem egy csodaszép mintát, az egyik farmernadrágomat fogom vele díszíteni.


2012. február 25.

Kalocsai mintás menyasszonyi ruhák

Azt hiszem újból férjhez kell mennem:))) Rossz vicc...viszont most már biztos vagyok benne, mivel fogom tölteni a nyarat, ha megvannak a szigorlataim. Hímezni fogok!!!

 
A Halászbástya étteremben tartotta a By Me divatszalon 2011-12-es őszi-téli kollekciójának divatbemutatóját. Hrivnák Tünde egy igazán egyedi, kalocsai mintás esküvői ruhát tervezett. A By Me Spicy kollekció apropója az, hogy a tervező a magyar motívumokat beépítse az aktuális divatba is. 


Egy 3 gyermekes anyuka gasztroblogján bukkantam a kedvenc kalocsai mintás menyasszonyi ruhám képeire:) Érdemes a blogot átböngészni, csodálatos tortákat készít a hölgy! 





Így mutat egy nagyon szép hölgyön, a szépségkirálynő Lipcsei Bettán:

 

2012. február 24.

Antibiotikum szoptatás alatt

Sajnos nem tudtam elkerülni az elkerülhetetlent, bakteriálisan felülfertőződött a jó kis vírusos betegségem. Egész éjjel lázas voltam, a Panadol kicsit segített. A hangom, mint egy férfié, fulldoklom, mint egy tüdőbajos, arról nem is beszélve, hogy mennyire fáj a torkom és mik jönnek ki belőlem. Élvezet volt bemenni az egyetemre, de ha már arra jártam, elmentem a házidokihoz. Augmentint kaptam, egy lórúgásnyi adagot (825 g), az izlandi zuzmót továbbra is szedem, egész jól felszakad tőle a köhögésem.


Kicsi lányom egy igazi hős! Egyszer lázasodott be a héten, amúgy nagyon jókedvű. Szoptatom, a tejcsi megvédi őt, az általam termelt antitestek -immunglobulinok- bejutnak a tejen át az ő keringésébe, ezáltal védve van a kis drágaságom.

2012. február 23.

Garnier BB krém - nekem bevált

A finnyás gyerekeim nem isszák meg a hagymateát, így elmentem a DM-be izlandi zuzmó szirupért. Épp fogyóban az arckrémem és a méregdrága Estée Lauder alapozóm, gondoltam kipróbálom az agyonreklámozott Garnier BB arckrémet. A DM-ben hiánycikk volt, viszont a Rossmannban kaptam. Kétezer forint körül volt, egy próbát tényleg megér... és lám, működik:))) Érzékeny bőröm van és egyszerűen semmi viszketés, kiütés, bőrpír, nem képez maszkot az arcon! Kellemes és még alapoz is. Kicsit sötétebbet vettem, de rá is fér most a sápadt arcomra. Hurrá:) Most akár már meg is gyógyulhatnék, megint belázasodtam, kellett nekem egész nap mászkálni...



A Garnier oldalán ez olvasható a termékről: Ha arcápolásról van szó, a nők rengeteg különleges igényt támasztanak: hidratálni szeretnének, egységesíteni és ragyogóvá varázsolni arcbőrüket, elfedni a pirosságot és a szem alatti karikákat, valamint csökkenteni a ráncokat és védeni a bőrt az UV sugárzástól. A Miracle Skin Perfector új generációs arcápoló: BB krém. 5 az 1-ben technológiájával a mindennapi arcápolási rutint egyesíti, csupán egyetlen lépésben. Újszerű összetétele egyesíti az arcápolást egy könnyed alapozó hatásával az azonnali tökéletes eredményért. Spórolj időt a BB-vel: egyetlen mozdulattal hidratáld, egységesítsd és tedd ragyogóvá bőrödet!

2012. február 22.

Immunerősítő hagymatea receptek

Mindkét receptet kipróbáltam, sokkal jobban vagyok, úgyhogy melegen ajánlom. A karamelles változat talán ihatóbb, a másik kicsi hagymaleves ízű...mézzel kombinálva. Lázam nincs, a mellkasom sem szúr, a köhögésem is szakad fel szerencsére. Az igaz, a derekammal sokkal jobban kínlódom most, 31 évesem rheumával küzdeni nem túl szerencsés.

Hagymatea: Önts egy edénybe fél liter vizet, majd tegyél bele egy egész fej vöröshagymát. Főzd körülbelül fél órán át, de az időközben elfőtt víz folyamatos pótlásáról ne feledkezz meg! Ha fogyasztható hőmérsékletűre hűlt, keverj el benne két evőkanál mézet. Fontos, hogy a még forró hagymateába ne tegyél mézet - elillannak a hasznos vegyületek belőle.

Hagymatea karamellel: Karamellizálj egy edényben két evőkanál barna cukrot, majd önts hozzá fél liter vizet. Tedd bele két fej vöröshagyma külső héját. Az egészet forrald fel, majd hagyd hűlni negyed órát - illetve addig, amíg fogyasztható nem lesz. Ha szeretnéd - miután langyosra hűlt -, még ízesítheted egy kevés mézzel.

2012. február 21.

Köhögésre hagymaszirup

Túl jól sikerült szombaton a gólyabál, sikeresen megfáztam...sajnos Martin fiam, férjem és anyukám is beteg lett, úgyhogy lehet nem náthával van dolgom. Mivel még mindig szoptatok, próbáltam természetes gyógymódot találni. Hagymateát is készítettem a szirup mellé.



A hagymaszirup: 1 dl vizet 2 ek barnacukorral felforraltam, majd hozzáadtam 1 kisebb hagymát felkockázva. Naponta 3-5 alkalommal 1-2 teáskanállal lehet belőle fogyasztani.

A tea receptet holnap teszem közzé, most irány az ágy,  mert nehéz, hosszú nap előtt állok.

2012. február 17.

Hosszú étcsokibarna hajam van:)

Tegnap írtam, hogy új hajszínem lesz...lett is, de azóta lett még újabb:))) Nagyon szép gesztenyebarna lett -igen vöröses- a Yunsey 6.09-el fesve, na de 2 árnyalattal világosabb, mint a póthaj, amit ma fel akartam rakatni. Így este kénytelen voltam elmenni a Tescoba hajfestékért. Loreal Casting étcsokit vettem, tudtam, az lesz olyan igazán sötétbarna! Még este 11-kor hajat festettem...de megérte, pont olyan lett, mint a póthaj. Ma délben voltam fodrásznál, aki 3 sort varrt fel, olyan furcsa most, nemrég még szőke vállig érő hajam volt, most meg majdnem derékig érő sötétbarna.

Holnap fotózom, hiszen gólyabálba megyek:) Addig pár fotót felteszek a tegnapi festésről.

Yunsey 6.09 sötét mogyorószőke (ami a palettán igencsak sötét barna volt és lett helyette gesztenyebarna)

vakuval:

vaku nélkül:


2012. február 16.

Hajtípusok hajhosszabbításhoz


A  haj számos minőségben kerül forgalomba. A különböző felhasználási  módszertől függetlenül a hajhosszabbításhoz felhasznált haj minőségének  meghatározó szerepe van abban, hogy az később mennyire tűnik igazinak és  mennyi ideig tart.

 

Akármilyen szintetikus „haj”

A szintetikus haj alapvetően műanyag és soha nem fog olyannak látszani mintha a sajátod lenne (ha csak nem vagy 30 cm magas és nem úgy hívnak, hogy Barbie).

Ázsiai haj vagy Indiai II. osztályú haj                       

Ez a hajtípus nagyon kemény, természetesen sötét (fekete) és nagyon-nagyon egyenes szálú. Csak akkor vegyél ilyen hajat, ha az eredetileg már a számodra megfelelő színre festett (üzemileg), mert ez a hajtípus nagyon nehezen festhető és kezelhető normál körülmények között. Csak akkor válaszd, ha nem számítasz hosszú ideig tartó viseletre (pl. alkalmi kontyok, pótlások). Ilyen hajat drágán venni pénzkidobás.

Európai minőségű vagy Indiai I. osztályú haj          

Ez lényegében nem európai haj. Valójában ez jobb minőségű ázsiai, pakisztáni, indiai haj. Az ilyen haj némileg vastagabb szálú és sötét, ezért vegyszerek segítségével puhábbá, világosabbá teszik. Ne számíts rá, hogy olyan hosszú ideig fog tartani, mint egy szűz európai haj.
Az eddig felsorolt hajtípusok mindegyikére jellemző, hogy eredetileg nagyon sötétek ezért az alapszínüket eltávolítják, majd újraszínezik őket általában üzemi körülmények között, hogy így később mindenféle színárnyalat elérhető legyen belőlük.

Sok esetben kémiai eljárásokkal eltüntetik a hajszálak külső védelmére szolgáló kutikula réteget így ez a haj már könnyebben kezelhető és festhető lesz. Ez az ún. „HÁNTOLT vagy KEZELT” haj. Hántolás után szilikonos fürdőbe helyezik, ettől a haj fényesnek és egészségesnek tűnik. Az ilyen hajak egyik legnagyobb hátránya az, hogy a kutikula réteg hiánya miatt a haj könnyebben roncsolódik akár a mindennapi használat során is, és ez a haj tönkremeneteléhez vezethet.

Európai haj                                                                 

Az európai hajtípust származási helytől függően két csoportba sorolják.  Az ilyen hajtípus egyik csoportja többnyire Észak-Olaszországból vagy Spanyolországból származik és általában meglehetősen sötét alapszínű. Némelyik természetesen egyenes, némelyik természetesen hullámos. Ez tartós, jó kinézetű és rendszeres gondozás mellett sok ideig használható.

Nyers vagy szűz európai haj                                          

A másik csoport az ún. „nyers vagy szűz” haj ami Oroszországból, Lengyelországból és Európa észak-keleti részéből származik ahol a genetikai jellemzők biztosítják a legjobb minőségű hajat (Európai-Kaukázusi haj). Ezek a hajak soha nem voltak kitéve különböző kémiai eljárásoknak (szőke haj szőke fejen nőtt) és lényegesen könnyebben dauerolhatók vagy színezhetők át, ha ez szükséges. Használhatók nyersen színező nélkül (ha ugyan olyan színt választasz, mint a sajátod) de korrekt módon festve és ápolva is évekig viselhetőek. Európai haj hosszabbítására a legjobb minőség.

Kalocsai terítő minta

A dúsan hímzett terítő, a csodásan kiteljesedő rózsák mellett, a nyári virágok egész sorát tükrözi. Önálló motívumként helyezkednek el ezek a  terítő érdekes un. borsócakkjaiban.

A szélét madeirahímzéssel elkészített borsó alakú lyuksor díszíti. A madeira,- vagy lyukhímzésnél a kerek lyukak közepét kis ollóval bevágjuk, majd a kis kört körülférceljük. Az így előkészített előöltés után a tűvel behajtjuk az anyagot a kör széle alá, és körben huroköltésekkel behímezzük.


Ma új hajszínem lesz: Yunsey 6.09

Negyed 6 van, én meg itt...Hanna 4-kor szopizott, nem tudok visszaaludni. A fiúk 1 óra múlva kelnek, úgyhogy már nem is próbálkozom. Ma nem megyek be az egyetemre, viszont tanulni fogok, kicsit le vagyok maradva az anatómiával, tegnap már a 3. agykamrát boncoltuk, jó lenne ha fejlődéstannal, szövettannal is eljutnék ma idáig...

Tegnap vettem hajfestéket, azaz színezőt, már nagyon kikopott a wella 6.77. OK, dobja le a szőke, azért azt gondoltam 3-4 hetet ki fog bírni. Mondtam a kellékes srácnak, ajánljon olcsóbbat, mert a Wella már 3000 Ft emulzióval együtt és 2 hete színeztem kb. Yunseyt vettem, 6.09, a színskálán nagyon szép, sötét mogyoró szőke, ami persze inkább sötétbarna, de olyat is szeretnék. Csak 1000 Ft volt, úgyhogy egy próbát megér. 2,7 % dupla oxi kell hozzá, azaz 60 ml festékhez 120 ml.

Előhívó a színezőhöz:


 A hajfestéken található első szám mindig a színmélységet jelöli:


Tehát az én 6.09-em sötétszőke színmélységű, a 0 natúr tónust jelöl, a 9 pedig mogyorót. Ősz hajat jobban fednek a natúr színek, ezért választottam.


Na de miért is szeretnék sötétebbet? Márti barátnőmtől kaptam 4 sor 50 cm tresszelt hajat, csak sötétebb, mint a sajátom, úgyhogy hozzá kell színeznem. Szombaton orvos gólyabál, pénteken megyek fodrászhoz felvarratni. Már alig várom, nem volt másfél éve póthajam! 

Végezetül egy Yunsey színskála: 



2012. február 14.

Elkészült a szíves süti

Sajnos sehol a környéken nem kaptam szíves cukorkát, így most csak csokival lett bevonva a süti. Így is nagyon mutatós.

Formázás közben:


Végeredmény, 3 tányér tele lett:





Valentin napi szív alakú süti

Nem szeretem a Valentin napot, mert úgy gondolom, kicsit erőltetett. Kb 20 éve ünnepelik a magyarok is, nekem ez idő alatt nem sikerült megszoknom. Viszont úgy gondoltam, meglepem a férjem egy szívecskés sütivel, ha én meg nem kapok semmit, akkor az orra alá dörgölhetem:))) 2 éve már elkészítettem, szerencsére megtaláltam a szív alakú kiszúró formát és a receptet is. 

Nagyon mutatós, finom süti, csak a csokival bevonás kicsit időigényes. Jelenleg sül a tészta, addig is egy fotó 2010-ből:



Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor

bevonáshoz: tortabevonó, díszítő cukorkák

A puha margarint, a porcukrot, a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporos, lisztes, sütőporos keveréket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Vajazott, lisztezett nagyobb tepsiben 170 fokos hőlégkeveréses sütőben 18-20 percig sütjük. (nem légkeverésen 190 fok)

Miután kihűlt a tészta, szív alakú formával kiszúrjuk a sütiket. Gőz felett olvasztott étcsokival vonjuk be. (lehet hozzáadni kevéske vizet és margarint) Villát szúrunk bele és úgy mártogatjuk a csokiba, majd alufóliára tesszük. Amíg nem dermed meg rajta a csoki, dekoráljuk színes cukorkákkal.

2012. február 12.

Kalocsai torta

Éppen rászántam magam, hogy neuroanatómiát tanuljak, erre mire bukkanok az interneten? Erre a gyönyörű tortára. Ahhoz képest, hogy agyszeletek fotókat kerestem, elég jól haladok. Csodálatos, nem is merném felvágni, ha az enyém lenne! Egyre szerelmesebb vagyok a kalocsai motívumokba...

Meghalt Whitney Houston

48 évesen hunyt el az énekesnő, aki válása és drogproblémái után éppen most tért volna vissza a szórakoztatóiparba. Los Angeles-i hotelszobájában halt meg, a kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. 2009-es új lemezét szerették a kritikusok, de a koncertek többsége botrányba fulladt. A kilencvenes években színésznőként is befutott énekesnő tavaly egy 1976-os film remake-jét forgatta, amelynek idén augusztusra tervezték a bemutatóját.


 
Negyvennyolc éves korában meghalt Whitney Houston énekesnő, jelentette be szombat este Kristen Foster, Houston egyik képviselője. A CNN szerint a halál okáról egyelőre nem közöltek részleteket.

A TMZ forrásai szerint Houston stábjának egyik tagja, feltehetően a testőre talált rá az énekesnőre Beverly Hills-i hotelszobájában, és azonnal riasztotta a szálloda biztonsági személyzetét, akik értesítették a mentőket. A kiérkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni Houstont, helyi idő szerint szombat délután 15 óra 55 perckor mondták ki a halál beálltát. A rendőrség tájékoztatása szerint nem volt idegenkezűségre utaló jel, vizsgálják a körülményeket.

forrás és további információk: index.hu

2012. február 9.

Twin Peaks szereplői napjainkban

1992-ben kezdtem el naplót írni Laura Palmer hatására. Rakni fogok fel a titkos naplóimból néhány oldalt, mindig szakadok a röhögéstől, amikor a kezembe kerül :)))) Ó igen, csak 12 éves voltam, de azonnal a kedvenc filmsorozatom lett David Lynch nagyszerű alkotása. Nálunk akkoriban vetítette először a Magyar Televízió, nem is értem anyu hogy engedte meg, hogy nézzük nővéremmel... minden részt felvettem videókazettára, legutóbb terhességem utolsó napjaiban néztem újra, az elmúlt 20 évben kb századszor.



Nem vagyok nagy filmes, sőt! De igazi Twin Peaks FAN vagyok:) Első igaz szerelmem Dale Cooper, még fényképem is van róla, amit ő dedikált, bibibííííííííííí. A Bravo újságban volt autogram cím, írtam neki és válaszolt. El sem hittem, amikor nyitottam a postaládát, Hollywood-i pecséttel egy nagy boríték, benne fekete hajú szerelmemről egy fotó Kyle Maclachlan aláírással, oh yeah.

A férjem küldött egy linket, hogy festenek ma imádott színészeim. Ami meglepett, hogy Bob meghalt 2005-ben, és hogy szegény Pete-t meggyilkolták. A legdurvább az, hogy néz ki Bobby!!! Azt hiszem, nem panaszkodom ezentúl, hogy öregszem....



Kyle McLachlan – Dale Cooper
Legutóbbi filmje: Született feleségek sorozat (2012)



Michael Ontkean – Harry S. Truman seriff
Legutóbbi filmje: Utódok (2011)



Mädchen Amick – Shelly Johnson
Legutóbbi filmje: A pap – Háború a vámpírok ellen (2011)



Dana Ashbrook – Bobby Briggs
Legutóbbi filmje: The Aggression Scale (2012)



Richard Beymer – Ben Horne
Legutóbbi filmje: Home the Horror Story (2000)



Lara Flynn Boyle – Donna Hayward
Legutóbbi filmje: Cougar Hunting (2011)



Sherilyn Fenn – Audrey Horne
Legutóbbi filmje: The Scenesters (2009)



Peggy Lipton – Norma Jennings
Legutóbbi filmje: Minden kút Rómába vezet (2010)



James Marshall – James Hurley
Legutóbbi filmje: The Cursed (2010)



Michael Horse – Tommy „Hawk” Hill
Legutóbbi filmje: Behind the Door of a Secret Girl (2010)



Jack Nance – Pete Martell
1996-ban gyilkosság áldozata lett



Joan Chen – Jocelyn Packard
Legutóbbi filmje: 1911 (2011)



Kimmy Robertson – Lucy Moran
Legutóbbi filmje: Anderson’s Cross (2010)



Harry Goaz – Andy Brennan
Legutóbbi filmje: Earthling (2010)



Eric Da Re – Leo Johnson
Legutóbbi filmje: Ted Bundy (2002)



Don S. Davis – Garland Briggs őrnagy
2008-ban szívrohamban elhunyt.



Ray Wise – Leland Palmer
Legutóbbi filmje: The Aggression Scale (2012)



Sheryl Lee – Laura Palmer
Legutóbbi filmje: Texas gyilkos földjén (2011)



Michael J. Anderson - valaki a másvilágról
Legutóbbi filmje: Carnivále sorozat (2005)



Frank Silva – Bob
1995-ben AIDS-ben elhunyt.



képek forrása: manna.ro

Kalocsai motívumok

Nagymamám gyerekkoromban még rengeteget hímzett, van szép kalocsai köténykém is, amit ő varrt ki kézzel. Korán megtanított kézimunkázni, 4 éves voltam, amikor először kötöttem magamnak egy mellényt. Az oviban senki nem hitte el, hogy én kötöttem, de ha jobban belegondolok, a fiaim 4- és 8 évesek, örülök, ha nem pálcika embert rajzolnak....Addig hisztiztem, amíg nem kaptam a kezembe kötőtűt, hiába hajtogatta a mama, hogy majd amikor iskolás leszel. Kipróbáltam a horgolást, varrást, tűgobelin hímzést, jártam batik szakkörre, festegettem, rajzolgattam sokat. Le is ragadtam az ovis-általános iskolás szinten, nem képeztem magam tovább és nem is gyakoroltam. Amit már nagyon sajnálok, mert most teljesen beleszerelmesedtem a kalocsai mintákba és minden vágyam, hogy ha akad egy kis szabadidőm, újra hímezhessek. 

A mama már 81 éves és nagyon odavan testileg-szellemileg, sajnos ebben már nem tud segíteni. Viszont szerencsére él még egy barátnője, Blanka néni, aki bőven 80 felett jár és a mai napig csodálatos terítőket hímez. Nyáron mindenképp szeretnék vele találkozni. 

Mostanában gyakori lett a népi motívumok használata egyes divattervezőknél is, ez az öv egyszerűen fantasztikus!



Sajnos nem tudom, ki készítette ezt a csodálatos menyasszonyi ruhát....ilyen gyönyörű darabot még életemben nem láttam. Köszönet érte, mert meglehetősen inspirál :)

2012. február 8.

Varrjunk kesztyűből mókuskát

Amikor megláttam ezt a szabásmintát, teljesen beleszerettem. Amúgy is imádom a kézműves dolgokat, de ez több szempontból is elnyerte tetszésemet. Hihetetlenül aranyos ez a mókus:) Reszkessetek fél pár kesztyűk!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls